cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z grzybami > Przetwory z grzybami suszonymi > Przepisy na potrawy

Przetwory z grzybami suszonymi


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z pstrągiem ale bez cytryny
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z borowikami Przetwory z grzybami suszonymi Przetwory z gąskami Przetwory z kozakami Przetwory z kurkami Przetwory z maślakami Przetwory z pieczarkami Przetwory z podgrzybkami Przetwory z prawdziwkami Przetwory z rydzami

Kolorem zielonym zaznaczono grzyby suszone

Pasztet z cielęciny

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1,5kg cielęciny
500g boczku
300g wątróbki cielęcej
4 suszone grzyby
1 cebula
100g słoniny
7 jaj
2 bułeczki
50ml malagi lub innego aromatycznego wina
250ml bulionu
7g żelatyny
liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie
tłuszcz do smarowania formy
gałka muszkatołowa
Do dekoracji:
kiść winogron, brzoskwinia, gruszka, owoce leśne
Do podania:
żurawina
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.