MENU
ZWIŃ MENU

Zupa-krem kalafiorowa

Forma potrawy: Zupy, potrawa wegetariańska

Składniki

kawałek kalafiora
2 ziemniaki
sól
biały pieprz
kminek
listki bazylii
łyżeczka masła

Przyrządzanie

Ziemniaki należy obrać, pokroić w kostkę, zalać połową litra zimnej wody, gotować przez 10 minut.

Dodać różyczki kalafiora, gotować aż warzywa będą miękkie.

Całość zmiksować, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem.

Dodać masło i posypać bazylią.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowa po belwedersku

Forma potrawy: Zupy

1 l wywaru z warzyw
1/2 l mleka
60 dag kalafiorów
20 dag pieczarek
2 żółtka
2 dag mąki
zielenina
sól, pieprz
sok z cytryny

Zupa kalafiorowa z porami

Forma potrawy: Zupy

 
spory kalafior
3-4 pory
średnia cebula
masło
kostka rosołowa
śmietana
pęczek koperku
cytryna
 

Zupa kalafiorowa

Forma potrawy: Zupy

50 dag kalafiora
25 dag włoszczyzny
1 3/4 l wody
1/4 l mleka
2 dag tłuszczu
3 dag mąki
sól
1-2 żółtka
1 łyżka siekanego koperku

Zupa-krem z cukinii

Forma potrawy: Zupy

4 cukinie
3 żółtka
2 cebule
2 łyżki śmietany kremówki
10 dag groszku ptysiowego
sól, sok z cytryny, olej

Niekoniecznie:
grzanki z chleba razowego
ziarna dyni
orzechy laskowe