Forma potrawy: Dania główne
40 dag makaronu wstążki
sól, świerzo zmielony pieprz
10 dag marchewek
5 dag pieczarek
1 dymka
1 cienki sznycel wieprzowy (około 10 dag)
1 łyżeczka oleju
60 ml bulionu
3-4 łyżki sosu sojowego
Forma potrawy: Dania główne
2 kg białych szparagów
2 pomidory
1/2 pęczka bazylii
125 g masła
1 żółtko, sól
2 łyżeczki soku z cytryny
czarny pieprz
150 g surowej szynki wędzonej pokrojonej w cienkie plasterki
Forma potrawy: Zapiekane
500 g cukinii
sól
2 cebule
100 g gotowanej szynki
2 łyżki mąki pszennej
2 jaja
pieprz
gałka muszkatołowa
2 łyżki oleju
100 g startego sera gouda
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania
1 pomarańcza
2 jabłka
3 łyżki majonezu
6 łyżek śmietany
łyżka tartego chrzanu
cebula
4 łyżki gęsiego smalcu
4 płaty pieczeni wołowej (rostbefu)
4 duże kromki bułki pszennej
sól
cukier
pieprz
Forma potrawy: Dania główne
makaron
25 dkg mięsa mielonego
kilka plasterków boczku
koncentrat pomidorowy
mąka ziemniaczana
groszek konserwowy
żółty ser
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje
2 jajka
2 łyżki mleka
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
4 kromki chleba bez skórki
olej do smażenia
Do podania:
16 plastrów kiełbasy czosnkowej
2 pomidory, pokrojone w plastry
4 ogrzane rogaliki croissant
Forma potrawy: Dania na grilla
cukinia 2
kukurydza z puszki 10 dkg
szynka wędzona 5 dkg
ser żółty tarty 5 dkg
oliwki
sól
pieprz
Forma potrawy: Inne potrawy
40 dkg - kapusty
2 plasterki słoniny
2 - średnie pokrojone w kostkę cebule
1 - łyżka mąki
3 - winne jabłka
2 - kieliszki octu winnego
sól, cukier, pieprz