Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla
8 grzybków, np. pieczarek
4 plasterki boczku bez skórki, przekrojone skośnie na połowy
8 nerek jagnięcych, obranych ze skóry i przepołowionych
4 przepołowione pomidory
8 kiełbasek koktailowych
8 liści laurowych
olej do posmarowania
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Forma potrawy: Dania główne
boczek pieczony
schab świnski surowy
olej roślinny
ser żółty ostry
sos diabelski (keczup)
przyprawa do mięsa z grilla
sól
cebula
Forma potrawy: Dania główne
4 małe cukinie
200 g wieprzowiny lub baraniny
1 posiekana cebula
2 łyżki masła
1 łyżka tartej bułki
1 łyżka pokrojonego koperku
1 jajo
200 ml bulionu
sól, pieprz
Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy, Śniadania
1 kg mięsa mielonego (drobiowe lub mieszane)
4 jajka
cebula
10 dag boczku w plastrach
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
lub przyprawa do mięsa mielonego
Zapiekanka z mielonego mięsa, pieczarek i pomidorów
4 duże pomidory
25 dag mięsa mielonego
1 duża cebula
ząbek czosnku (niekoniecznie)
6 ugotowanych ziemniaków
15 dag pieczarek
1 łyżeczka majeranku
1 jajko
4 łyżki śmietany
5 dag tartego, żółtego sera
sól, pieprz
Forma potrawy: Dania główne
4 kotlety schabowe
500g odsączonych śliwek z puszki (syrop pozostawić)
1 cebula, posiekana
25g masła lub 1 łyżka oleju
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Forma potrawy: Dania na grilla
1 kurczak
20 plasterków wędzonego boczku
15 dag pieczarek
posiekana natka pietruszki
Forma potrawy: Dania główne
50 dag polędwicy wołowej
sól, pieprz
sok z cytryny
5 dag smalcu
1 łyżka masła
2 łyżki chrzanu