MENU
ZWIŃ MENU

Ryba morska w warzywach

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

60 dag oczyszczonej ryby morskiej
2 szklanki mleka
kawałek skórki cytrynowej lub skórki z razowego chleba
20 dag cebuli
50 dag warzyw mieszanych (marchew,pietruszka,seler,por)
listek laurowy
pieprz
sproszkowana papryka
sól
4 łyżki posiekanej naci pietruszki

Dania rybne » zobacz przepis

Risotto z makreli

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

25 dag ryżu
2 i 1/2 szklanki wody
1 cebula
1 łyżka masła
50 dag pomidorów
25 dag wędzonej makreli
sól, pieprz
2 łyżki żółtego sera (parmezan)
2 łyżki zieleniny

Dania rybne » zobacz przepis

Szczupak faszerowany po polsku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1 kg szczupaka
15 dag cebuli
3 dag masła lub margaryny
8 dag bułki czerstwej
5 dag rodzynków
5 dag tartego chrzanu
2 jaja
mleko
1 dag żelatyny
30 dag włoszczyzny bez kapusty
2 dag ketchupu
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
ocet

Dania rybne » zobacz przepis

Szczupak po cygańsku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1 kg szczupaka
15 dag cebuli
15 dag ogórków konserwowych
tłuszcz do pieczenia
100 ml ketchupu
zielenina
sól, pieprz
czosnek i musztarda do smaku

Dania rybne » zobacz przepis

Śledzie w oliwie

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne

50 dag śledzi
100 ml oliwy
natka pietruszki
15 dag papryki
15 dag pomidorów
pieprz

Dania rybne » zobacz przepis

Pstrągi w winie

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

6 pstrągów
6 łyżek oliwy lub oleju
1 i 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
6 gałązek rozmarynu
sól
pieprz

Do podania:
białe wino

Do przybrania:
cytryna

Dania rybne » zobacz przepis

Karp bosmański

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1 kg karpia
oliwa
mąka
200 ml śmietany
200 ml białego wytrawnego wina
4 dag rodzynków
5 dag tartego chrzanu
sól, pieprz
sok z cytryny

Dania rybne » zobacz przepis

Śledzie zapiekane z ziemniakami

Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne

3 śledzie solone (45 dag)
1 cebula (10 dag)
8 ziemniaków (80 dag)
1 łyżka tłuszczu do naczynia
1 łyżka oleju
1 szklanka śmietany
1 jajo
1 łyżka zieleniny
sól

Dania rybne » zobacz przepis