MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, przyprawy zostały zaznaczony na zielono

Grzyby pasteryzowane

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

1 kg zdrowych, jędrnych grzybów
sól, pieprz

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Dżem z jabłek i ananasów

Forma potrawy: Przetwory

1,5 kg kwaskowatych jabłek
puszka ananansów
op. Cukru żelującego 3:1
trochę kwasku cytrynowego
 

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Dynia w przecierze żurawinowym

Forma potrawy: Przetwory

dynia
żurawina
cukier

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Konfitury z czereśni i malin

Forma potrawy: Przetwory

50 dag malin
50 dag czereśni
1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny
50 dag cukru żelującego

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Kiszone Bakłażany

Forma potrawy: Przetwory

10 kg bakłażanów
5-7 szt. marchwi
4-7 szt. pietruszki
5-7 galazek selera
10 szt. słodkiej papryki
2 pęczki kopru
2-3 główki czosnku

Zalewa:
5 l wody
1,25 szkl. soli

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Chrzan domowy

Forma potrawy: Przetwory

25 dag świeżego chrzanu
50 ml śmietany kremówki
2 jajka na twardo
1 łyżka cukru
sól, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Marmolada z arbuza

Forma potrawy: Przetwory

Składniki na 4 słoje

kg miąższu arbuza
0,25 kg brzoskwiń
sok z dwóch cytryn
kg cukru żelującego
40 g wódki

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Małosolniaki

Forma potrawy: Przetwory

kilogram małych ogórków gruntowych
główka czosnku
pęczek koperku
łyżka soli
litr wody

Przetwory z przypraw » zobacz przepis