MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, przyprawy zostały zaznaczony na zielono

Grzyby kiszone

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy, Przetwory

5 kg grzybów (zielone i szare gąski, rydze, kozaki, podgrzybki, borowiki)
20 łyżek soli

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Konfitury z pomarańczy

Forma potrawy: Przetwory

6 pomarańczy
1,5 kg cukru
750 ml wody
sok z połowy cytryny
1 łyżka startej wanilii

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Kompot z mirabelek

Forma potrawy: Przetwory

2 kg śliwek mirabelek
50 dag cukru

Inny wariant:
2 kg mirabelek
50 dag cukru
1/2 l białego wina
laska cynamonu
1/2 cytryny

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Adżika

Forma potrawy: Przetwory

pół kilo papryki słodkiej
pół kilo papryki ostrej
pół kilo wyłuskanych orzechów włoskich
10 dużych główek czosnku
150 ml oleju
4 łyżki octu
4 kopiate łyżki soli

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Konfitury z dyni

Forma potrawy: Przetwory

1,5 kg dyni
1 kg cukru
1 szklanka wody
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
1 kieliszek araku lub wódki

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Cukinia kiszona

Forma potrawy: Przetwory

cukinie
woda
sól

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Konfitury z wiśni

Forma potrawy: Przetwory

1 kg wiśni
1 kg cukru

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Śliwki marynowane - po prostu

Forma potrawy: Przetwory

śliwki
ocet 6%

Przetwory z przypraw » zobacz przepis