MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z cukrem

Składnik cukier został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Konfitura z pomarańczy

Forma potrawy: Przetwory

1 kg pomarańczy
750 g cukru

Przetwory z cukru » zobacz przepis

Czereśnie kandyzowane

Forma potrawy: Przetwory

1 kg czereśni
1 kg cukru
pół łyżeczki kwasu cytrynowego
lub 2 łyżki soku z cytryny

Przetwory z cukru » zobacz przepis

Dżem z czereśni i grejpfruta

Forma potrawy: Przetwory

750g czereśni
1 średni grejpfrut
kg cukru żelującego

Przetwory z cukru » zobacz przepis

Gruszki w galaretce jabłkowej

Forma potrawy: Desery, Przetwory

0,4 kg gruszek
1 kg jabłek słodko-kwaśnych
0,6 - 0,7 kg cukru kryształ
szczypta cukru waniliowego

Przetwory z cukru » zobacz przepis

Marmolada dyniowo-jabłkowa

Forma potrawy: Przetwory

500 g dyni
500 g niesłodzonego musu jabłkowego lub jabłek
sok i skórka z 1 cytryny
1 kg cukru żelującego

Przetwory z cukru » zobacz przepis

Konfitury z wiśni

Forma potrawy: Przetwory

1 kg wiśni
1 kg cukru

Przetwory z cukru » zobacz przepis

Przystawka z moreli marynowanych

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

1 kg moreli
1 łyżka miodu
2 szklanki cukru
4-5 goździków
2-3 ziarnka pieprzu i ziela angielskiego
1/2 szklanki octu

Przetwory z cukru » zobacz przepis

Krem kakaowy ze śliwek (nutella ze śliwek)

Forma potrawy: Inne potrawy, Przetwory

3 kg śliwek
1 kg cukru
3 cukry waniliowe (około 32 gramy)
od 10 do 25 dkg gorzkiego kakao dobrej jakości

Przetwory z cukru » zobacz przepis