Kalafiory w zalewie pomidorowej
Forma potrawy: Przetwory
60 dag kalafiora
sól
cukier do smaku
2-3 szkl. przecieru pomidorowego
Forma potrawy: Przetwory
dojrzałe banany
miąższ dyni
cukier
Forma potrawy: Przetwory
dynia
sok z cytryny
kieliszek araku
2 funty cukru
Pasztet z brokułów i kalafiora
Forma potrawy: Przetwory
350 g kalafiora
350 g brokułów
Masa drobiowa:
300 g piersi kurczaka
500 ml rosołu drobiowego
2 jaja
2 łyżki mąki
1 cytryna
200 ml śmietany
1 marchewka
szczypta cukru, sól, pieprz
masło do smarowania formy
Forma potrawy: Przetwory
1 kg truskawek
1,3 kg cukru
2,5 g kwasku cytrynowego
1,5 szklanki soku z truskawek
Truskawkowy przecier z całymi owocami
Forma potrawy: Przetwory
2 kg truskawek
20-30 dag cukru
Forma potrawy: Przetwory
1 kg melona + 1 Melon
sok z cytryny
rum
1/2 kg cukru
Papryka w zalewie z pomidorami
Forma potrawy: Przetwory
kg papryki
25 dag cebuli
40 dag pomidorów - twardych ale dojrzałych
3 szkl. wody
płaska łyżeczka soli
płaska łyżeczka kwasku cytrynowego
2 łyżeczki cukru
czosnek