Zobacz wszystkie przepisy z groszkiem
Forma potrawy: Zupy
60 dag truskawek
10 dag cukru
cynamon
Do podania z:
groszek ptysiowy
lub kluseczki
lub grzanki z bułki
Forma potrawy: Zupy
50 g grochu włoskiego
2 łyżki oliwy
2 średniej wielkości cebule
450 g jagnięciny na gulasz (ew. wołowina lub kurczak)
5-6 pomidorów
125 g fasolki szparagowej
2 średniej wielkości kartofle
125 g świeżego bobu
1 łyżka świeżej mięty
1 łyżka świeżej kolendry
1 łyżeczka papryki
2 łyżki pasty pomidorowej
2,5 l wody
1 średniej wielkości cukinia
1 zielona papryka
100 g cienkiego makaronu
sól, pieprz
Forma potrawy: Zupy
20 dag pieczarek
1 litr rosołu z kury
20 dag ugotowanego mięsa z kurczaka
2 łyżki zielonego groszku konserwowego
2 małe cebule
4 jajka
1 łyżka sherry
6 liści sałaty
pieprz, sól, sos sojowy
Forma potrawy: Zupy
1250 ml bulionu
2 marchewki
1 kalarepa
białe części 2 porów
1/2 selera
1/4 małej główki białej kapusty
1 główka salaty
50 g świeżych liści szczawiu
2 łyżki zielonego groszku
50 g masła
sól, cukier
1 łyżka siekanej zielonej pietruszki