MENU
ZWIŃ MENU
Składnik cynamon (laska cynamonu) został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Śliwki marynowane w winie

Forma potrawy: Przetwory

1,5 kg śliwek
2 i 1/2 szklanki cukru
szklanka octu
szklanka czerwonego wina
2 kawałki cynamonu
3-5 goździków

Przetwory z cynamonu » zobacz przepis

Dżem z dyni i jabłek

Forma potrawy: Przetwory

1 kg dyni
500 g kwaśnych jabłek
700 g cukru
kilka goździków
mielony cynamon

Przetwory z cynamonu » zobacz przepis

Chutney z dyni, moreli i rodzynek

Forma potrawy: Sosy, Przetwory

1 kg miąższu dyni pokrojonego w drobną kostkę
2 drobno posiekane cebule
200 g suszonych moreli pokrojonych na małe kawałki
kawałek świeżego kłącza imbiru, drobno posiekanego
250 g rodzynek sułtanek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
1 kawałek cynamonu
1 goździk
250 g cukru trzcinowego
70 ml octu winnego

Przetwory z cynamonu » zobacz przepis

Chutney dyniowo-pomidorowy

Forma potrawy: Sosy, Przetwory

400 g dyni
300 g pomidorów
sól
2 duże cebule pokrojone w talarki
2 ząbki czosnku pokrojone w słupki
1 łyżeczka zmielonej gorczycy
1 łyżeczka rozgniecionych ziaren pieprzu
1 laska cynamonu
250 ml octu
200 g brązowego cukru

Przetwory z cynamonu » zobacz przepis

Kompot z gruszek

Forma potrawy: Napoje, Przetwory

1 kg. dojrzałych, twardych gruszek
20 dag cukru
3 szkl. wody
anyż gwiazdkowy
cynamon

Przetwory z cynamonu » zobacz przepis

Chutney pomidorowy

Forma potrawy: Sosy, Przetwory

kilogram pomidorów
250 g cukru trzcinowego
gruby kawałek imbiru o długości kciuka
1 papryczka chilli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki zmielonych goździków
1/2 łyżeczki kminu
1/2 łyżeczki soli

Przetwory z cynamonu » zobacz przepis

Dynia marynowana domowym sposobem

Forma potrawy: Przetwory

1 kg dyni oczyszczonej
3 szklanki wody
40 dag cukru
1/4 szklanki octu
goździki
cynamon wedle uznania

Przetwory z cynamonu » zobacz przepis

Śliwki w occie

Forma potrawy: Przetwory

1 kg śliwek

Zalewa:
szklanka octu
15 dag cukru
cynamon do smaku
kilka goździków

Przetwory z cynamonu » zobacz przepis