MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, przyprawy zostały zaznaczony na zielono

Cielęcina Weck

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

cielęcina 50 dkg.
liść laurowy 5 szt.
pieprz (ziarnisty)
ziele angielskie
żelatyna 2 łyżeczki
sól

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Sałatka z buraków

Forma potrawy: Sałatki, Przetwory

1 kg białej kapusty
1 kg buraków
1 kg marchewki
1 kg cebuli

zalewa:
50 g oliwy
1/2 butelki octu 10%
7 szklanek wody
łyżki cukru
sól do smaku
ziele angielskie
liść laurowy

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Pasztet z cukini i szpinaku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

2 kg cukini
300 g cebuli
3 łyżki oliwy
200 g tartej bułki
250 ml mleka
6 jaj
400 g szpinaku
30 g masła
4 ząbki czosnku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty
kilka listków estragonu
masło do smarowania formy
listki świeżej mięty do przybrania

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Pomidory z estragonem

Forma potrawy: Przetwory


kg średniej wielkości pomidorów
4 łyżki soli
2 łyżki oleju
kilka ziaren pieprzu
2 ząbki czosnku
listek laurowy
0,5 łyżeczki estragonu

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Chutney ananasowy

Forma potrawy: Przetwory

25 dag ananasa z puszki
2 jabłka
2 gruszki
2 ząbki czosnku
50 g rodzynków
2 szklanki cukru
3/4 szklanki octu winnego
sól
imbir

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Papryka konserwowa

Forma potrawy: Przetwory

1 kg papryki

zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu
łyżka soli
4 łyżki curku

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Czosnek w zalewie ziołowej

Forma potrawy: Przetwory

300g młodego czosnku
1 litr osolonego wrzątku
3-4 duże gałązki kopru
3 łyżki cząbru
? białego wina
1/8 litra octu
łyżka soli
łyżeczka cukru
1/8 litra oliwy z oliwek

Przetwory z przypraw » zobacz przepis

Konfitura z pomarańczy

Forma potrawy: Przetwory

1 kg pomarańczy
750 g cukru

Przetwory z przypraw » zobacz przepis