Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
8 jajek
1 kg kartofli
olej do smażenia
sól
Forma potrawy: Desery
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
4 serki homogenizowane waniliowe
200 ml śmietany kremówki ( 30-36%)
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki Żelatyny spożywczej
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 jabłko
kawałek arbuza
Forma potrawy: Ciasta
Ciasto:
25 dag mąki
10 dag cukru
2 żółtka
125 g masła
skórka z 1/2 sparzonej cytryny
Nadzienie:
1/2 kg dojrzałych porzeczek
3 białka
15 dag cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
50 g posiekanych migdałów
20 g bułki tartej
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
tabliczka startej czekolady
łyżka cukru
pół litra mleka
szklanka śmietany
wiórki czekoladowe
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
150 ml śmietanki kremowej
4 dag cukru pudru
4 plastry ananasa z puszki
20 dag lodów śmietankowych
100 ml soku ananasowego
Forma potrawy: Napoje, Koktajle bezalkoholowe
pół cytryny
1 pomarańcza
1 mandarynka
cukier do smaku (np. 2 łyżeczki)
1 szklanka wody przegotowanej
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
200 ml jogurtu naturalnego
połowa banana
3/4 szklanki truskawek
1 łyżka cukru
kostki lodu
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
40 ml wódki
10 ml soku z cytryny
10 ml syropu z cukru
1 wiśnia koktajlowa
1/2 plasterka cytryny