Zobacz wszystkie przepisy z podgrzybkami
Forma potrawy: Przetwory
prawdziwki
lub rydze
lub podgrzybki
lub zielonki
lub gąski szare
lub maślaki (bez skórki)
lub kurki
sól
Forma potrawy: Przetwory
obgotowane podgrzybki (proporcja na durszlak grzybów)
1,5 szklanki oleju
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki wody
0,5 szklanki octu
4 duże cebule
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
ziele angielskie, liść laurowy, sól
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy, Przetwory
5 kg grzybów (zielone i szare gąski, rydze, kozaki, podgrzybki, borowiki)
20 łyżek soli
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory
1 kg zdrowych, jędrnych grzybów
sól, pieprz
Forma potrawy: Przetwory
1 kg grzybów (np. gąski, kozaki, maślaki, podgrzybki, prawdziwki, rydze etc.)
2 łyżki soli
1 duża lub dwie małe cebule
szklanka wody
2 łyżki cukru
szklanka octu 10%
ziele angielskie
liście laurowe