Zobacz wszystkie przepisy z groszkiem
Pureé z suchego grochu, fasoli lub bobu
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy
400 g grochu lub fasoli lub bobu
3-4 łyżki bulionu
1 cebula
1 łyżka masła lub smalcu
sól, pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
850g odsączonego przepłukanego żółtego grochu z puszki
2 łyżki ziarenek sezamowych
2 łyżki soku cytrynowego
2 duże ząbki czosnku, rozgniecione
150ml oliwy z oliwek
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do przybrania:
cząstki cytryny
Do podania:
podgrzany chleb pitta lub toasty
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
125 g ananasa (świeżego lub z puszki)
1 zielona słodka papryka
1 marchewka
150 g strączkowego zielonego groszku z puszki
puszka minikolb kukurydzy
125 g świeżej zielonej fasolki strączkowej
szczypiorek
natka pietruszki
Sos:
1 łyżka stołowa miodu
1 łyżka stołowa jasnego sosu sojowego
1 ząbek czosnku
1 łyżka stołowa soku z cytryny
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
50 dag żółtego sera
2 serki topione
pół kostki masła
groszek zielony lub 15 dag pieczarek