Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
20 ml śmietanki
20 ml koniaku
20 ml likieru kawowego
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
1/2 części wódki czystej
1/4 części Blue Curacao
1 część likieru Triple Sec (nie więcej niż 50 ml)
sok pomarańczowy
sprite
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
45 ml wódki
15 ml cointreau
30 ml kremu kokosowego (Cream of Coconut)
60 ml soku ananasowego
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
30 ml wódki
30 ml ciemnego rumu
45 ml amaretto
7 UP
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
60 ml wódki
30 ml likieru kawowego
śmietanka
Forma potrawy: Desery, Drinki i koktajle alkoholowe
60 dag mango (2 owoce)
100 ml Campari (10 łyżek)
60 ml likieru pomarańczowego np.Curacao Triple Sec (6 łyżek)
1 łyżka skórki pomarańczowej
Do przybrania:
kilka cząstek mango lub pomarańczy
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
30 ml niebieskiego curaçao
30 ml wódki
15 ml toniku
odrobina soku z limety
2 kostki lodu
1 plasterek ananasa
Sprite do uzupełnienia
Forma potrawy: Desery
4 żółtka
2 białka
250g sera Mascarpone
0,25 / 60g szklanki miałkiego cukru
0,75 szklanki bardzo mocnej kawy esspresso
0,25 szklanki alkoholu (np. likier kawowy, koniak, spirytus - wariacje w przepisie)
około 20 szt. biszkoptów - paluszków
kakao gorzkie lub drobne wiórka gorzkiej czekolady