MENU
ZWIŃ MENU

Papryka konserwowa

Forma potrawy: Przetwory, potrawa wegetariańska

Składniki

1 kg papryki

zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu
łyżka soli
4 łyżki curku

Przyrządzanie

Zalewę zagotować.

Z papryki usunąć gniazda nasienne. Pokroić ją w ćwiartki, układać w słoiku dodając do każdego z nich po 4-5 ziaren pieprzu, 2 ziarnka ziela angielskiego, ząbek czosnku i liść laurowy. Zalać zalewą i na wierzch wlać po 1 łyżce oleju.

Gotować (pasteryzować) około 15 minut.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Zupa gulaszowa

Forma potrawy: Zupy


60 dag wołowiny bez kości
60 dag ziemniaków
20 dag słoniny
2 dag mąki
10 dag cebuli
2-3 ząbki czosnku
duża papryka surowa lub konserwowa
sól, pieprz
majeranek
kminek
gałka muszkatołowa
papryka ostra

Pasta z makreli na śniadanie

Forma potrawy: Dania rybne, Śniadania

2 wędzone duże makrele
sok z pomarańczy
sok z połowy cytryny
2 łyżki masła
łyżka przecieru pomidorowego
1 papryka konserwowa
2 ogórki konserwowe
koperek
sól i pieprz
tymianek
tosty

Schab w galarecie

Forma potrawy: Dania główne

60 dag schabu
tłuszcz
1 dag mąki
1 dag ketchupu
8 dag cebuli
2 dag żelatyny
białko
sól, pieprz
jajko gotowane
papryka konserwowa
zielenina

Fasolka konserwowa

Forma potrawy: Przetwory

 
1 kg fasolki szparagowej
 
zalewa:
2 szklanki wody
1 dag soli
0,5 dag kwasku cytrynowego
0,5 dag cukru