Forma potrawy: Dania główne
2 łyżki masła
posiekana cebula
pół roztartego ząbka czosnku
4 posiekane liście sałaty
4 posiekane pieczarki
4 pomidory sparzone obrane posiekane
1 i 1/2 szklanki ryżu
3 szklanki wrzącej wody
sól, pieprz
3/4 szklanki ugotowanego zielonego groszku
1 posiekana papryka
3 łyżki rodzynek
Forma potrawy: Sałatki
1 wędzony pstrąg
15 dag pieczarek
5 dag szpinaku (może być mrożony)
1 łyżka oliwy
pęczek szczypiorku do przybrania
2 jajka
2 ogórki konserwowe
mały słoik grzybów marynowanych (np. pieczarek)
nać szczypiorku
1-2 łyżeczki tartego chrzanu
1 część śmietany
2 części majonezu
sól
pieprz
Forma potrawy: Dania główne
225g makaronu muszelki
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
400g tuńczyka w oleju
1 ząbek czosnku, rozgnieciony
50g zielonych faszerowanych oliwek, nierówno pokrojonych
100g malutkich grzybków - np. pieczarek
4 liście laurowe
Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla
8 grzybków, np. pieczarek
4 plasterki boczku bez skórki, przekrojone skośnie na połowy
8 nerek jagnięcych, obranych ze skóry i przepołowionych
4 przepołowione pomidory
8 kiełbasek koktailowych
8 liści laurowych
olej do posmarowania
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla
1 cebula, posiekana
450g mięsa z wieprzowej kiełbasy
225g mrożonej marchewki w kostkach
1/2 łyżeczki suszonej szałwii
szczypta suszonego tymianku
100g malutkich poćwiartowanych pieczarek
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
150ml wytrawnego wina jabłkowego
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
120g błyskawicznych ziemniaków puree
50g stratego sera
Do przybrania:
plasterki pomidora
gałązka zielonej pietruszki
Forma potrawy: Dania na grilla
1 kurczak
20 plasterków wędzonego boczku
15 dag pieczarek
posiekana natka pietruszki
Forma potrawy: Dania główne
60 dkg wołowiny
4 pieczarki
mąka ziemniaczana
kostka bulionu grzybowego
cukier
pieprz
przecier pomidorowy - 3 łyżki
sól
2 cebule
puszka czerwonej fasolki
3 ząbki czosnku
1 papryczka chili