Forma potrawy: Desery, Drinki i koktajle alkoholowe
60 dag mango (2 owoce)
100 ml Campari (10 łyżek)
60 ml likieru pomarańczowego np.Curacao Triple Sec (6 łyżek)
1 łyżka skórki pomarańczowej
Do przybrania:
kilka cząstek mango lub pomarańczy
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
1/2 części wódki czystej
1/4 części Blue Curacao
1 część likieru Triple Sec (nie więcej niż 50 ml)
sok pomarańczowy
sprite
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
1 część martini dry
1/2 części wódki
1/2 części likieru pomarańczowego triple sec
wyciśnięty sok z połowy limonki
sok żurawinowy do uzupełnienia
lód
plasterek limonki do dekoracji
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
100 g świeżych truskawek
2 łyżki cukru
70 ml tequili
70 ml triple sec (Cointreau, Grand Marnier)
łyżeczka soku z cytryny
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
4/10 szkockiej whisky
3/10 cointreau
3/10 soku pomarańczowego
1 łyżka świeżo wyciskanego soku z cytryny
po wisience koktajlowej do dekoracji
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
Tequila
Likier Triple sec (może być Cointreau)
Sok z limonki
Sok z cytryny i soli
Tort czekoladowy z brzoskwiniami
Forma potrawy: Ciasta
Biszkopt:
6 jajek
6 łyżek cukru
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
cukier waniliowy
mała łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
2 kostki masła albo 1 kostka masła i 1 kostka margaryny
2 szklanki cukru
4 jajka
kakao - ciemne
alkohol - wódka lub likier brzoskwiniowy lub koniak
puszka brzoskwiń