Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
40 ml koniaku
10 ml cointreau
10 ml białego wina
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
20 ml koniaku
20 ml likieru pomarańczowego Cointreau
20 ml rumu białego
1 łyżeczka soku cytrynowego świeżo wyciśniętego
2 kostki lodu
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
30 ml koniaku lub brandy
30 ml likieru kakaowego
30 ml śmietanki
gałka muszkatołowa
4 kostki lodu
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
20 ml śmietanki
20 ml koniaku
20 ml likieru kawowego
Forma potrawy: Desery
4 żółtka
2 białka
250g sera Mascarpone
0,25 / 60g szklanki miałkiego cukru
0,75 szklanki bardzo mocnej kawy esspresso
0,25 szklanki alkoholu (np. likier kawowy, koniak, spirytus - wariacje w przepisie)
około 20 szt. biszkoptów - paluszków
kakao gorzkie lub drobne wiórka gorzkiej czekolady
Forma potrawy: Desery
2 brzoskwinie
8 śliwek
1 gruszka
150 g jeżyn
150 g malin
sok z 1/2 cytryny
50 ml koniaku lub śliwowicy
2 łyżki cukru pudru
Do podania:
biszkopty
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
4/10 białego rumu
1/10 koniaku
4/10 soku pomarańczowego
1/10 amaretto
Forma potrawy: Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe
250 ml jasnego piwa
20 ml koniaku
40 ml ginu
po szczypcie cynamonu i imbiru
3 żółtka
2 łyżki cukru pudru