2 papryki (najlepiej 1 żółta i 1 czerwona)
1 nieduża cukinia
1 nieduży bakłażan
wykałaczki
Bakłażana należy umyć i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Posolić i odstawić na 1-2 godziny aż puści sok. Teraz czas na dokładnie osuszenie ręcznikiem papierowym.
Paprykę umyć, wybrać nasiona i pokroić w słupki. Cukinię umyć i pokroić wzdłuż w bardzo cienkie plasterki (najlepiej odbierakiem do warzyw, nie będą się wtedy łamać w czasie zawijania).
Teraz możemy przystąpić do zawijania: bierzemy plaster bakłażana, układamy na nim 1 lub 2 plastry cukini. Kładziemy w poprzek 2 różnokolorowe słupki papryki.
Zawijamy i spinamy wykałaczką. Piec na grillu, najlepiej na tacce aluminiowej.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl