cojemy.pl > Kolacje > Musli cojemy wersja 1

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania z krewetkami i cytryną

Musli cojemy wersja 1

Formy potrawy: kolacja, śniadanie, potrawa wegetariańska, czas przygotowania: 12 min.

Składniki potrawy

Musli (najlepiej tropikalne) jedna porcja - około 100 g
Mały kefir naturalny

Przyrządzanie

Do talerza wysypujemy porcję musli i zalewamy kefirem.

Dokładnie mieszamy łyżką, tak aby wszystkie ziarna nasiąkły kefirem - który jest gęstszy niż mleko lub jogurt z którym tradycyjnie spożywa się musli.

Następnie zaczekać około 10 minut aż musli "zmięknie" i przesiąknie kefirem - wtedy jest gotowe do spożycia, idealne na śniadanie.

Do przyrządzenia najlepiej użyć musli tropikalnego, ponieważ słodycz i smak kandyzowanych, tropikalnych owoców najlepiej komponuje się z kefirem.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Kefir, Musli

Podobne przepisy

Chilli con carne (wersja 2)

Forma potrawy: Danie główne
1 łyżka oleju
900g mielonej wołowiny
2 cebule, posiekane
1-2 łyżki chilli w proszku
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
600ml bulionu wołowego
850g czerwonej fasoli z puszki, odsączonej i wypłukanej
2 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Do podania:
ciepła bagietka
» zobacz przepis

Kanapki zimowe cojemy

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
chleb pełnoziarnisty
masło
ser żółty
majonez
świeża "nowa" cebula
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.