cojemy.pl > Dania na grilla > Grillowa przeplatanka

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta z serem białym bez jajek

Grillowa przeplatanka

Formy potrawy: danie na grilla

Składniki potrawy

przyprawa kucharek 3 łyżki
karkówka 4 kotlety
plastry boczku 4 sztuki
piwo 0,5 szklanki
papryka słodka mielona 1 łyżka
pieprz do smaku

Przyrządzanie

Karkówkę i boczek rozbij, posyp kucharkiem, pieprzem i papryką.

Pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.

Ponacinaj karkówkę, przez nacięcia poprzeplataj plastry boczku.

Piec na grillu z obu stron po 6 minut. W czasie pieczenia zwilż kilkakrotnie piwem.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Boczek, Karkówka (każdy rodzaj), Papryka, Pieprz, Piwo
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.