Cziczkebab

Składniki potrawy

baranina 70dag
mleko 1/2 L
oliwa 3 łyżki
sól 1 łyżka
pieprz czarny 1 łyżka
pomidory 3 szt
papryka czerwona 3 szt
cebula 5 szt

Przyrządzanie

Baraninę pokroić w kostkę ok. 2,5 cm, włożyć do głębokiej miski, dodać sól i pieprz.

Wymieszać z oliwą, mlekiem i zalać nim mięso, marynować 4-5 godzin.

Po tym czasie mięso odsączyć i obsuszyć. Obrać cebulę i pokroić w grube plastry.

Podobnie pokroić pomidory. Papryki wymyć, oczyścić z nasion, pokroić na kawałki.

Nadziewać na rozetki na przemian: kawałki mięsa, plastry pomidora, cebuli, papryki, aż do wypełnienia.

Piec na grillu około 20 min.

W połowie pieczenia obrócić na drugą stronę.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl