baranina 70dag
mleko 1/2 L
oliwa 3 łyżki
sól 1 łyżka
pieprz czarny 1 łyżka
pomidory 3 szt
papryka czerwona 3 szt
cebula 5 szt
Baraninę pokroić w kostkę ok. 2,5 cm, włożyć do głębokiej miski, dodać sól i pieprz.
Wymieszać z oliwą, mlekiem i zalać nim mięso, marynować 4-5 godzin.
Po tym czasie mięso odsączyć i obsuszyć. Obrać cebulę i pokroić w grube plastry.
Podobnie pokroić pomidory. Papryki wymyć, oczyścić z nasion, pokroić na kawałki.
Nadziewać na rozetki na przemian: kawałki mięsa, plastry pomidora, cebuli, papryki, aż do wypełnienia.
Piec na grillu około 20 min.
W połowie pieczenia obrócić na drugą stronę.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl