cojemy.pl > Dania główne > Bryndzowe haluszki

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z ryżem i bananami

Bryndzowe haluszki

Formy potrawy: danie główne

Składniki potrawy

1 jajko
10dag wędzonej słoniny
0,5kg mąki
woda mineralna gazowana
1 kostka bryndzy

Przyrządzanie

Mąkę należy rozmieszać z jajkiem i wodą mineralną, której dodać tyle, aby powstało gęste ciasto. Przez rondel z dużymi (o średnicy ok. 1 cm) otworami w dnie, wlewać ciasto na wrzątek, cały czas mieszając.
 
Z wędzonej słoniny zrobić skwarki.
 
Ugotowane kluski wyjąć łyżką cedzakową, polać tłuszczem ze skwarkami. Po wierzchu posypać pokruszoną bryndzą. Posolić - gotowe do jedzenia smacznego!!!

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Bryndza, Jajka, Mąka pszenna (zwykła), Słonina, Woda mineralna
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.