MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, ryby i owoce morza zostały zaznaczony na zielono

Sałatka śledziowa z ziemniakami

Forma potrawy: Sałatki

2 duże ziemniaki
2 kiszone ogórki
2 łyżki groszku
1 cebula
4 filety śledziowe
2 łyżki oleju
1 łyżka musztardy
sok z cytryny
sól, pieprz
 
 
Do podania:
chleb razowy
 
 

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Sałatka kukurydziana z tuńczykiem

Forma potrawy: Sałatki, Kolacje

 
puszka kukurydzy
puszka groszku
20-25 dag miękkiego sera żółtego
majonez
puszka tuńczyka w sosie własnym
 

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Kanapki duńskie ze śledziem i jajkiem

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

10 kromek pumpernikla
10 jajek
1 mała puszka czerwonego kawioru
15 filetów śledziowych
80 g masła
1 pęczek szczypiorku

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Sałatka z porów i tuńczyka

Forma potrawy: Sałatki

1 duży por lub 2 małe
pęczek rzodkiewek
kilka liści sałaty
1 marchewka
pół ogórka
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
sól
pieprz
oregano

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Tarta z krabami

Forma potrawy: Ciasta, Dania rybne

Ciasto:
150 g mąki
75 g masła
1,5 łyżki zimnej wody
1/2 łyżeczki soli
olej do smarowania formy

Nadzienie:
220 g mięsa z krabów
3 jaja
150 ml gestej śmietany
1 łyżka siekanej natki pietruszki
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
sól, pieprz
3 plasterki cytryny
1 gałązka ozdobnej pietruszki do przybrania

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Sałatka z łososiem

Forma potrawy: Sałatki

2 grejpfruty: biały i czerwony
1 mała cytryna
1 łyżeczka cukru
4 łyżki oliwy
6 plastrów wędzonego łososia
kilka gałązek kolendry

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Risotto z makreli

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

25 dag ryżu
2 i 1/2 szklanki wody
1 cebula
1 łyżka masła
50 dag pomidorów
25 dag wędzonej makreli
sól, pieprz
2 łyżki żółtego sera (parmezan)
2 łyżki zieleniny

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Pasztet z sardynek

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne

200g sardynek z puszki
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
otarta skórka z 1 cytryny
sok cytrynowy do smaku
225g serka śmietankowego

Do przybrania:
przepołowione plastry cytryny
natka pietruszki

Do podania:
podgrzane krakersy

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis