Forma potrawy: Sałatki
nieduży ogórek konserwowy
pół puszki tuńczyka w oleju
pół puszki kukurydzy
2 plasterki żółtego sera ostrego
olej
sól
pieprz
majonez
ocet winny
musztarda
pół puszki groszku
Forma potrawy: Sałatki
6 plasterków żółtego sera ostrego
olej
sól
pieprz
majonez
ocet winny
musztarda
pół puszki tuńczyka w oleju
papryka
nieduży ogórek
pół puszki kukurydzy
Forma potrawy: Sałatki
3 plasterki żółtego sera ostrego
olej
sól
keczup ostry chilli
majonez
ocet winny
pół puszki tuńczyka w oleju
pół papryki czerwonej
pół ogórka
pół puszki kukurydzy
papryka ostra w proszku
Forma potrawy: Sałatki
2 plasterki szynki
6 plasterków żółtego sera ostrego
olej
sól
pieprz
sos pieprzowy (keczup)
majonez
ocet winny
mała puszka tuńczyka w oleju
nieduży ogórek
pół puszki kukurydzy
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje
25 dag mrożonych krewetek
60 dag piersi z kurczaka
cytryna
2 łyżki żelatyny
sól
pieprz biały
4-5 łyżek majonezu
1 owoc avocado
20 dag wędzonego łososia w plasterkach
Forma potrawy: Ciasta, Dania rybne
Ciasto:
200 g mąki
100 g masła
3 łyżki zimnej wody
1 łyżeczka soli
olej do smarowania formy
Nadzienie:
200 g łososia wędzonego w kawałku
2 jaja
100 ml mleka
125 g gęstej śmietany
150 g szpinaku
1 łyżka masła
35 ml wywaru z ryby
1 łyżka koniaku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka estragonu
sól, pieprz, szczypta szafranu
Mięso z kraba zapiekane z makaronem
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Kolacje
paczka makaronu spaghetti
puszka skondensowanej zupy pieczarkowej (z braku takowej moze byc zupa z proszku)
3 łyżki masła
2 szklanki mleka
1/4 kg ostrego utartego sera
mięso z kraba
pieprz do smaku
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sosy
20 czarnych oliwek bez pestek
60 ml wywaru z drobiu
2 ząbki czosnku
3 filety anchois
kilka posiekanych kaparów
100 ml oliwy
sól
pieprz
3 łyżki octu winnego