MENU
ZWIŃ MENU

Risotto z makreli

Formy potrawy: Dania główne, Dania rybne

Składniki

25 dag ryżu
2 i 1/2 szklanki wody
1 cebula
1 łyżka masła
50 dag pomidorów
25 dag wędzonej makreli
sól, pieprz
2 łyżki żółtego sera (parmezan)
2 łyżki zieleniny

Przyrządzanie

Ryż ugotować na sypko, następnie rozdrobnić cebulę w kostkę, podsmażyć i dodać pokrojone pomidory.

Makrelę rozdrobnić (tylko samo mięso), dodać do cebuli z pomidorami i gotować przez 10 minut, doprawić solą i pieprzem.

Ryż włożyć do ogrzanego naczynia, zalać mieszaniną z ryby i pomidorów. Na koniec posypać serem i zieleniną.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasta z makreli z cebulą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku

Makrela z bakaliami

Forma potrawy: Dania rybne

75 dkg filetów z makreli
2 kwaśne jabłka
cebula
10 suszonych śliwek
sok z cytryny
3 łyżki siekanych orzechów włoskich
2 łyżki rodzynków
łyżka masła
kilka goździków
sól
pieprz
olej

Szaszłyki z makreli i krewetek

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne, Dania na grilla

800 g filetów z makreli lub halibuta
200 g krewetek

Marynata:
100 ml sosu sojowego
50 ml wódki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 ząbki czosnku
2 łyżki cukru
1 papryczka chilli
zioła do przybrania

Pasta z makrelą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu