MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, ryby i owoce morza zostały zaznaczony na zielono

Pasta rybna ze śledzia

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

śledź duży lub średniej wielkości, wędzony lub marynowany
20 dkg twarogu
ząbek czosnku
pietruszka lub koperek
przyprawy do smaku

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Pasta z makreli na śniadanie

Forma potrawy: Dania rybne, Śniadania

2 wędzone duże makrele
sok z pomarańczy
sok z połowy cytryny
2 łyżki masła
łyżka przecieru pomidorowego
1 papryka konserwowa
2 ogórki konserwowe
koperek
sól i pieprz
tymianek
tosty

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Ryba pieczona w glinie

Forma potrawy: Dania rybne, Inne potrawy

1 kg ryby słodkowodnej - np. pstrąga
olej
sól
liście klonowe

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Śledzie zapiekane

Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne

30 dag śledzi wędzonych
1 kg ziemniaków
2 cebule
5 dag żółtego sera typu cheddar
1/2 szklanki śmietany
2 łyżki oleju
pół pęczka natki pietruszki
pieprz
sól

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Sałatka z pstrągiem

Forma potrawy: Sałatki

1 wędzony pstrąg
15 dag pieczarek
5 dag szpinaku (może być mrożony)
1 łyżka oliwy
pęczek szczypiorku do przybrania

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Ryba z konserwy zapiekana z pieczarkami i makaronem

Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne

25 dag makaronu (spaghetti)
2 cebule (15 dag)
1 łyżka oleju
15 dag pieczarek
1 ząbek czosnku
1 szklanka śmietany
1 łyżka mąki
25 dag ryby z konserwy (w oleju)
1 łyżka tłuszczu do naczynia
4 łyżki tartego żółtego sera
pieprz, sól

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Filety rybne z avocado

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

olej do tzw. głębokiego smażenia
4 filety płastugi, dorsza lub łupacza (może być flądra), panierowane
2 dojrzałe avocado
1 cytryna
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
1 łyżka szczypiorku, posiekanego

Do przybrania:
gałązki pietruszki

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Koktail z owoców morza

Forma potrawy: Sałatki

10 dag mieszanki owoców morza: kalmary, małże, krewetki, ośmiornica
1 jajko ugotowane na twardo
2 mandarynki
1/2 czerwonej lub zielonej papryki (10 dag)
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka natki pietruszki
zielona sałata
1 łyżka majonezu,
sól, pieprz

potrawa z ryb i owoców morza » zobacz przepis