MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Tort truskawkowy

Forma potrawy: Ciasta, Desery

duże pudełko biszkoptów
3/4 kg niezbyt dużych truskawek
4 białka
25 dkg drobnego cukru
kawałek wanilii
4 łyżeczki żelatyny

Desery z owoców » zobacz przepis

Pianka cytrynowa

Forma potrawy: Desery

4 białka
sok z cytryny

Desery z owoców » zobacz przepis

Sernikowy torcik

Forma potrawy: Desery

biszkopt o średnicy ok. 20 cm
otarta skórka i sok z 1 pomarańczy
450g serka śmietankowego
4 łyżki lukru
4 łyżki chudej śmietanki
sok z 1 cytryny
425g truskawek w syropie (lub wiśni)

Do przybrania:
150ml bitej śmietalny

Desery z owoców » zobacz przepis

Galaretka z truskawkami i rabarbarem

Forma potrawy: Desery

30 dag rabarbaru
30 dag truskawek (mogą być mrożone)
1 szklanka czerwonego półsłodkiego wina
1/3 szklanki likieru z czarnych porzeczek
6 łyżeczek cukru
6 łyżeczek żelatyny

Desery z owoców » zobacz przepis

Jabłka zapiekane z serem brie

Forma potrawy: Zapiekane, Desery, Inne potrawy

4 kwaśne jabłka
200 g sera brie
3 jaja
3 łyżki śmietanki 30%
3 łyżki mleka
sok z 1 cytryny
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżka cukru
2 łyżki białego wytrawnego wina
sól, biały pieprz
masło do posmarowania formy

Desery z owoców » zobacz przepis

Gruszki w śmietance pomarańczowej

Forma potrawy: Desery

1 średniej wielkości pomarańcz
3 łyżki likieru pomarańczowego lub wódki
szklanka śmietany
3 goździki
szczypta cynamonu
1 łyżka cukru
4 średnie gruszki

Desery z owoców » zobacz przepis

Krem z suszonych moreli

Forma potrawy: Desery

 
6 dag cukru pudru
4 żółtka
25 dag suszonych moreli
pół paczki cukru waniliowego
2 szklanki mleka
5 dag cukru
 

Desery z owoców » zobacz przepis

Mleczko truskawkowo-poziomkowe

Forma potrawy: Desery

2 szklanki mleka
1/2 szklanki śmietanki kremowej
10 dag truskawek
10 dag poziomek
4 jajka
6 dag cukru
cukier waniliowy
4 dag masła do formy

Desery z owoców » zobacz przepis