Zobacz wszystkie przepisy z jabłkami
Forma potrawy: Zapiekane, Desery, Kolacje
4 dorodne i ładne jabłka
150 g cukru
125 g rodzynek
125 g łuskanych orzechów włoskich
150 ml likieru (najlepiej ziołowego)
łyżka masła
niewielka ilość galaretki porzeczkowej
szczypta cynamonu
Forma potrawy: Desery
6 jabłek najlepiej reneta
12 wiśni z konfitury
2 łyżki likieru wiśniowego
150 g dżemu morelowego
50 g cukru
Na krem:
50 g mączki ryżowej lub płatków ryżowych
3 żółtka
100 g cukru pudru
2 szklanki mleka
pół paczki cukru wanilowego
Forma potrawy: Desery, Kolacje
opakowanie serka homogenizowanego
2 szklanki jogurtu
3 jabłka
sok z cytryny
3-4 łyżki cukru
Owoce np.:
truskawki
winogrona
jagody
porzeczki
gruszki
banany
kawałki ananasa
mango
czereśnie
wiśnie
rodzynki
etc.
Forma potrawy: Zapiekane, Desery, Inne potrawy
4 kwaśne jabłka
200 g sera brie
3 jaja
3 łyżki śmietanki 30%
3 łyżki mleka
sok z 1 cytryny
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżka cukru
2 łyżki białego wytrawnego wina
sól, biały pieprz
masło do posmarowania formy
Forma potrawy: Desery
pól kg jabłek
6-8 dag cukru
3 dag mąki ziemniaczanej
3/4 litra wody
Forma potrawy: Desery, Przetwory
0,4 kg gruszek
1 kg jabłek słodko-kwaśnych
0,6 - 0,7 kg cukru kryształ
szczypta cukru waniliowego
Forma potrawy: Desery
500 g jabłek
250 g dyni
60–100 g cukru
3 białka
10 g żelatyny w proszku
Forma potrawy: Desery
1 kg winnych jabłek
25 dag tartej bułki
15 dag masła lub niesolonej margaryny
10 dag cukru pudru
250 ml śmietany kremówki
mały słoik dżemu malinowego
zapach waniliowy