MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Krem waniliowy z malinami

Forma potrawy: Desery

laska wanilii
25 dag śmietany kremówki
0,25 litra mleka
14 dag cukru
3 jajka
2 żółtka
10 dag malin
cukier puder do posypania

Desery z owoców » zobacz przepis

Twarożek wiosenny

Forma potrawy: Desery, Kolacje

30 dag twarożku
1 szklanka śmietany
25 dag poziomek lub truskawek
10 dag cukru
cukier waniliowy

Desery z owoców » zobacz przepis

Krem Imbirowy

Forma potrawy: Desery

300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
150ml zielonego wina imbirowego
sok 1 1/2 cytryny
1 owoc kiwi

Do podania opcjonalnie:
biszkopciki

Desery z owoców » zobacz przepis

Budyń z dyni

Forma potrawy: Desery

100 g dyni
2 duże jabłka
0,5 szklanki mleka
1 łyżka stołowa kaszy manny
2 łyżki stołowe cukru
1 jajko
20 dag masła lub margaryny

Desery z owoców » zobacz przepis

Jesienny kompot z dyni

Forma potrawy: Desery

500 g miąższu dyni
1 l wody
100–150 g cukru
2 laski wanilii
3 goździki
sok z 1 cytryny
łyżeczka octu

Desery z owoców » zobacz przepis

Dynia z ryżem i rodzynkami

Forma potrawy: Desery

500 g dyni
1 szklanka ryżu
1/2 szklanki mleka
2–3 łyżki cukru
100 g masła
70 g rodzynek, sól

Desery z owoców » zobacz przepis

Budyń z dyni nr 2

Forma potrawy: Desery

500 g dyni
20 g masła lub margaryny
50 g bułki tartej
60–80 g cukru pudru
3 jaja
1/2 cytryny
10 g margaryny i 20 g bułki tartej do formy

Desery z owoców » zobacz przepis

Parfait dyniowe

Forma potrawy: Desery

300 g dyni (np. Hokkaido)
250 g śmietany kremowej
100 g miodu
1–2 laski wanilii
50 g ciasteczek migdałowych (amaretti)

Desery z owoców » zobacz przepis
«« « 8 9 10 11 12 13 14