Zobacz wszystkie przepisy z jajkami
4 gruszki
3 jaja
50 g cukru
50 g mąki
50 g masła
łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki cukru na karmel
duże pudełko biszkoptów
3/4 kg niezbyt dużych truskawek
4 białka
25 dkg drobnego cukru
kawałek wanilii
4 łyżeczki żelatyny
Forma potrawy: Desery
kostka naturalnego masła
3/4 szklanki cukru
2 paczki cukru waniliowego
żelatyna (2 małe torebeczki)
4 jajka
4 łyżki ciemnego kakao
Dodatki:
czekolada
galaretka owocowa
Forma potrawy: Desery
1 1/2 tabliczki białej czekolady (15 dag)
1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (15 dag)
4 jajka
1/2 szklanki śmietany kremówki
3/4 łyżki żelatyny
Do przybrania:
listki mięty lub melisy
Forma potrawy: Desery
2 jabłka
2 gruszki
szklanka agrestu
szklanka wiśni
szklanka cukru
1/2 l mleka
cukier waniliowy
4 jaja
2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka masła
kawałek cynamonu
2-3 goździki
Forma potrawy: Desery
50 dag truskawek
20 dag tłustego twarożku
10 dag cukru
2 jajka
7 dag śmietany kremówki
1 dag żelatyny
cukier waniliowy
Forma potrawy: Desery
1 paczka wafli andrutów
Do przybrania:
2 mandarynki (10 dag)
10-12 orzeszków pistacjowych
Masa
25 dag margaryny
1 szklanka cukru
1 szklanka mleka w proszku
2 zółtka
Deser brzoskwiniowy z czerwonym winem
Forma potrawy: Desery
50 dag świeżych brzoskwiń lub puszka brzoskwiń
10 dag migdałów
Sos:
kieliszek czerwonego wytrawnego wina (100 ml)
2 żółtka
2 łyżki cukru