MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Pstrągi z nawarry

Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne

4 pstrągi (po ok. 20 dag)
3 plastry szynki serrano lub westfalskiej
100 ml oleju
2 łyżki mąki
1 cytryna
sól, biały pieprz
 

Dania rybne z owoców » zobacz przepis

Karp bosmański

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1 kg karpia
oliwa
mąka
200 ml śmietany
200 ml białego wytrawnego wina
4 dag rodzynków
5 dag tartego chrzanu
sól, pieprz
sok z cytryny

Dania rybne z owoców » zobacz przepis

Pstrąg w śmietanie po polsku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

 
pstrąg o wadze ok. 25 dag
cytryna
mąka
przyprawa vegeta
słodka papryka w proszku
pieprz w proszku
olej
kilka ząbków czosnku
śmietana 18%
 
Do podania z:
ugotowane zmieniaki
zielona sałata
 

Dania rybne z owoców » zobacz przepis

Pstrag w soli z rożna

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

1 pstrąg na osobę
1 patyk na pstrąga
sól gruba
sos sojowy
cytryna

Dania rybne z owoców » zobacz przepis

Śledzie po cygańsku nr 2

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne, Kolacje, Śniadania

 
6 śledzi
0,5 litra śmietany
mały słoik grzybków marynowanych
cebula
2-3 jajka na twardo
2-3 jabłka
kilka ogórków kiszonych lub konserwowych
sól
pieprz
 

Dania rybne z owoców » zobacz przepis

Potrawka rybna na słodko-kwaśno

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

50 dag filetów z dorsza (lub karmazyna)
4 łyżki octu z białego wina
50 dag marchewek
2 cebule
20 dag kiełków fasoli mung lub kiełków sojowych
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
2 łyżki ziarna sezamowego
30 dag mrożonego groszku
12 dag ketchupu
1-2 łyżki sosu sojowego
sól, pieprz, cukier, sproszkowany imbir, pieprz cayenne

Do podania:
ryż

Dania rybne z owoców » zobacz przepis

Węgorz z cytryną

Forma potrawy: Dania rybne

1 kg świeżego węgorza
2 cytryny
3 łyżki oleju lub oliwy do smażenia
100 g pieczarek
szklanka śmietany
łyżka masła
sól, pieprz
cukier

Dania rybne z owoców » zobacz przepis

Tuńczyk z cydrem

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1,5 kg swieżego tuńczyka
75 g margaryny
500 ml cydru
4 łyżki śmietany
300 g pieczarek
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka tartej bułki
sól

Dania rybne z owoców » zobacz przepis