MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Mintaj zapiekany

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Dania rybne

80 dag mintaja (morszczuka, halibuta)
2 duże cebule czerwone
2 łyżki mąki
łyżka soku z cytryny
3-4 łyżki oleju
łyżka masła
szklanka śmietany
jajo
po ćwierć łyżeczki suszonej bazylii, tymianku, i startego rozmarynu
natka pietruszki lub koperek
szczypta cukru
sól
pieprz

Dania rybne z owoców » zobacz przepis

Filety z płastugi

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne, Dania na grilla

8 małych filetów z płastugi (flądry)
50g masła
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
425g pokrojonych pomidorów z puszki
2 ząbki czosnku rozgniecione
2 cytryny pokrojone w plastry

Do przybrania:
posiekana zielona pietruszka

Dania rybne z owoców » zobacz przepis

Sałatka nordycka rybna

Forma potrawy: Sałatki, Dania rybne

150 g łososia wędzonego
150 g węgorza wędzonego
100 g krewetek lub krabów z puszki
50 g anchois
1 łyżka kaparow
100 g wątróbki z dorsza
 
Sos:
80 g majonezu
1 łyżka śmietany
1 łyżeczka musztardy
1 pęczek koperku

Dania rybne z owoców » zobacz przepis

Filety z dorsza po marynarsku

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Dania rybne

50 dag filetów z dorsza
4 ziemniaki
marchewka
pół selera
2 cebule
10 dag śmietanki
pół szklanki soku pomidorowego
ząbek czosnku
sok z cytryny
mąka
olej
natka pietruszki
sól i pieprz

Dania rybne z owoców » zobacz przepis

Szaszłyki ze szczupaka lub innej ryby

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

średni szczupak lub inna ryba
2 różnokolorowe papryki
mały kabaczek lub patison
oliwa z oliwek
specjalna mieszanka przypraw do ryb
2 cebule
3 łyżki soku z cytryny

Do podania surówka z:
papryka
pomidor
cebula
czosnek
sól
sos vinaigrette

Dania rybne z owoców » zobacz przepis

Mus z łososia

Forma potrawy: Dania rybne, Inne potrawy

400 g łososia z puszki
200 ml bitej śmietany
50 ml koniaku
100 ml odtłuszczonego bulionu z kury
sok z 1/2 cytryny
4 listki żelatyny
sól, pieprz

Dania rybne z owoców » zobacz przepis

Pstrągi w winie

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

6 pstrągów
6 łyżek oliwy lub oleju
1 i 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
6 gałązek rozmarynu
sól
pieprz

Do podania:
białe wino

Do przybrania:
cytryna

Dania rybne z owoców » zobacz przepis

Karp po francusku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1 kg karpia
10 dag porów
10 dag pieczarek
5 dag masła
sok z cytryny
10 g cukru
3 dag mąki pszennej
75 ml białego wina
sól, pieprz
goździki
zielenina

Dania rybne z owoców » zobacz przepis