MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Mus z jabłek i dyni

Forma potrawy: Desery

500 g jabłek
250 g dyni
60–100 g cukru
3 białka
10 g żelatyny w proszku

potrawa z owoców » zobacz przepis

Napój truskawkowy z wermutem

Forma potrawy: Desery, Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe

35 dag truskawek
10 dag cukru
1 szklanka wermutu
2 szklanki wody sodowej
lody konsumpcyjne

potrawa z owoców » zobacz przepis

Sos gruszkowy

Forma potrawy: Sosy, Desery

250 g dojrzałych gruszek
łyżeczka cukru pudru
20 ml rumu

potrawa z owoców » zobacz przepis

Gruszki w cieście

Forma potrawy: Ciasta

6 gruszek
1 żółtko
1 łyżka mleka
1 łyżka masła

Ciasto:
250 g mąki
175 g masła
1 jajo
1 łyżka cukru pudru
3 łyżeczki mleka
sól

potrawa z owoców » zobacz przepis

Krem kakaowy ze śliwek (nutella ze śliwek)

Forma potrawy: Inne potrawy, Przetwory

3 kg śliwek
1 kg cukru
3 cukry waniliowe (około 32 gramy)
od 10 do 25 dkg gorzkiego kakao dobrej jakości

potrawa z owoców » zobacz przepis

Gruszki w sosie mleczno-kakaowym

Forma potrawy: Desery

pół kilograma gruszek
6-8 dag cukru
1 i 1/2 szklanki mleka
2 dag mąki ziemniaczanej
1-2 dag kakao
2 żółtka

potrawa z owoców » zobacz przepis

Sałatka z gruszek

Forma potrawy: Sałatki

od 5 do 7 gruszek
5 cebul
2 marchewki
śmietana
czosnek
ser
majonez

potrawa z owoców » zobacz przepis

Płonące śliwki

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy, Kolacje

1 kg. śliwek renklod
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
50 ml śliwowicy

Syrop waniliowy:
500 ml wody
300 g cukru
1/2 laski drobno posiekanej wanilii
lub 1 torebka cukru waniliowego

potrawa z owoców » zobacz przepis