MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Napój truskawkowo-poziomkowy z serwatką

Forma potrawy: Napoje

40 dag truskawek
15 dag poziomek
2 1/2 szklanki serwatki
5-10 dag cukru
 

potrawa z owoców » zobacz przepis

Czysta zupa truskawkowa

Forma potrawy: Zupy

 
60 dag truskawek
10 dag cukru
cynamon
 
Do podania z:
groszek ptysiowy
lub kluseczki
lub grzanki z bułki
 

potrawa z owoców » zobacz przepis

Truskawki w kremie z twarogu

Forma potrawy: Desery


50 dag truskawek
20 dag tłustego twarożku
10 dag cukru
2 jajka
7 dag śmietany kremówki
1 dag żelatyny
cukier waniliowy

potrawa z owoców » zobacz przepis

Ciasto z czereśniami

Forma potrawy: Ciasta

0,5 kg ciemnych czereśni
12,5 dkg cukru
2 dag masła
3 jajka
6 dag mąki
20 ml mleka
cukier puder
sól

potrawa z owoców » zobacz przepis

Nalewka z czereśni na rumie

Forma potrawy: Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe

kg czereśni
25 dag cukru
pół laski wanilii
kilka goździków
0,5 litra rumu

potrawa z owoców » zobacz przepis

Truskawki w sosie waniliowym

Forma potrawy: Desery

20 dag truskawek
3/4 szklanki mleka
czubata łyżeczka mąki pszennej
15 kropli esencji waniliowej
łyżeczka cukru

potrawa z owoców » zobacz przepis

Pomarańcze na sposób wschodni

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Desery

4 pomarańcze
200 g cukru
1 paczka cukru waniliowego
1 kieliszek porto

potrawa z owoców » zobacz przepis

Tort bananowy

Forma potrawy: Desery

3 banany
25 dkg masła lub margaryny
2 łyżeczki cukru pudru
1 jajo
1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w szklance wody

potrawa z owoców » zobacz przepis