MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Hache wołowe

Forma potrawy: Dania główne

1200 g wołowiny z kością
2 listki laurowe
40 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, pietruszka, por)
10 dag cebuli
sól, pieprz
4 łyżki posiekanej zieleniny
1 białko

Dania główne z warzyw » zobacz przepis

Gulasz po mazursku

Forma potrawy: Dania główne

60 dag wołowiny z kością
25 dag włoszczyzny z kapustą
65 dag ziemniaków
20 dag ogórków kwaszonych
2 dag mąki
6 dag tłuszczu
10 dag cebuli
12 dag śmietany
pieprz, sól

Do podania:
chleb

Dania główne z warzyw » zobacz przepis

Tymbaliki pomidorowe

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne

0,5 kg pomidorów
5 cebulek dymek
1 łodyga selera naciowego
3 łyżki oliwy
2 łyżki przecieru pomidorowego
3 jaja
5 łyżek gestej śmietany
1 ząbek czosnku
2 łyżki mąki
sól, pieprz, tymianek
masło do smarowania formy

Dania główne z warzyw » zobacz przepis

Pieczeń z warzywami

Forma potrawy: Dania główne

75 dag mieszanego mielonego mięsa
1 kg porów
4 duże marchewki
1 cebula
1 pęczek natki
3 gałązki lubczyku
1 czerstwa bułka
1 jajko
20 dag tłustej śmietany
10 dag ziołowego żółtego sera
1 szklanka musztardy
sól, pieprz,
starta gałka muszkatołowa

Dania główne z warzyw » zobacz przepis

Wieprzowina duszona z fasolą

Forma potrawy: Dania główne

1,5 kg wieprzowiny
0,5 kg fasoli
250 ml soku pomidorowego
1 duża cebula
125 ml oleju
1/2 pęczka siekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz

Dania główne z warzyw » zobacz przepis

Dynia z kiszonym ogórkiem lub pomidorem

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne

500 g dyni
150 g kiszonych ogórków lub pomidorów
20 g mąki pszennej
40 g masła
sól, cukier
posiekana natka pietruszki

Dania główne z warzyw » zobacz przepis

Dynia na sposób wschodni

Forma potrawy: Dania główne

500 g dyni
1 biała cebula
2 łyżki oleju sezamowego
1 czerwona papryczka chili
1/2 łyżeczki przyprawy chili
sól

Do podania:
ryż lub pieczywo

Dania główne z warzyw » zobacz przepis

Grzyby duszone zapiekane z kartoflami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne

400 g swieżych prawdziwków lub maślaków
300 g kartofli
1 cebula
2 pomidory
2 łyżki siekanego koperku
50 ml oliwy
40 g masła
100 ml śmietany
2 liście laurowe
sól, pieprz

Dania główne z warzyw » zobacz przepis