MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy ze szparagami

Składnik szparagi został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Szparagi z sosem holenderskim

Forma potrawy: Dania główne

2 kg białych szparagów
2 pomidory
1/2 pęczka bazylii
125 g masła
1 żółtko, sól
2 łyżeczki soku z cytryny
czarny pieprz
150 g surowej szynki wędzonej pokrojonej w cienkie plasterki

Dania główne ze szparagów » zobacz przepis

Ruloniki szparagowe

Forma potrawy: Dania główne

1-2 pęczki szparagów
300 g wołowiny
300 g zielonego groszku
1 łyżka sosu sojowego
olej do smażenia
pieprz

Dania główne ze szparagów » zobacz przepis

Purée ze szparagów

Forma potrawy: Dania główne

750 g szparagów
3 łyżki śmietany 18%
1 łyżeczka mąki
2 łyżki masła
2 żółtka
sól, pieprz
sok z cytryny (niekoniecznie)

Dania główne ze szparagów » zobacz przepis

Szparagi gotowane

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne, Kolacje

1 kg szparagów
100 g masła
1 łyżka tartej bulki
cukier, sól

Dania główne ze szparagów » zobacz przepis

Szparagi po maltańsku

Forma potrawy: Dania główne

wiązka szparagów (około 300g)
5 cienkich plastrów szynki
3 pomarańcze z cienką skórką
1-2 łagodne cebule
czarne oliwki
koperek
2 łyżki oliwy
sól

Dania główne ze szparagów » zobacz przepis

Polędwica po japońsku

Forma potrawy: Dania główne

8 cieńkich plastrów polędwicy wołowej (60 dag)
1 puszka szparagów (30 dag)
1 puszka zielonego groszku (30 dag)
4 łyżki oliwy lub oleju sojowego
po 1 łyżeczce suszonych ziół: estragonu, oregano i bazylii
sól, świeżo zmielony pieprz
do przybrania: 1 pomidor (15 dag), szypiorek

Dania główne ze szparagów » zobacz przepis