MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Kremowa kukurydza

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zupy

50g masła lub margaryny
1 łyżka mąki zwykłej
150ml mleka
225g słodkiej kukurydzy, mrożonej
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
4 łyżki gęstej kremówki
1 łyżka wytrwanej sherry
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Do przybrania:
gałązki zielonej pietruszki

Zupy z warzyw » zobacz przepis

Arabska zupa z dyni

Forma potrawy: Zupy

1 kg dyni
1 litr bulionu warzywnego (może być z kostki)
2 porcje śmietankowego sera topionego
1 szklanka jogurtu naturalnego
1 cebula
kminek, kurkuma, kolendra, chili, sól, pieprz

Zupy z warzyw » zobacz przepis

Barszcz

Forma potrawy: Zupy

3 l. - przegotowanej wody
kromka chleba razowego
sól
1 kg - obranych i pokrojonych w plastry buraków ćwikłowych
5 - ząbków czosnku
liść laurowy

Zupy z warzyw » zobacz przepis

Zupa cebulowa

Forma potrawy: Zupy

1,5 kg - posiekanej w pół plasterki cebuli
1/2 - kostki masła
1 - szklanka białego wytrawnego wina
sól, pieprz
10 dag - startego żółtego sera
4 - pszenne grzanki
1 l - wody
szczypta startej gałki muszkatołowej

Zupy z warzyw » zobacz przepis

Chińska zupa jarzynowa

Forma potrawy: Zupy

500 ml rosołu z kury
makaron nitki
100g pieczarek
1 por
1 cebula
1 słodka czerwona papryka
5 łyżek stołowych oleju
sos sojowy
imbir
sól
natka pietruszki

Zupy z warzyw » zobacz przepis

Zupa pieczarkowa

Forma potrawy: Zupy

15 dag pieczarek
2 duże ziemniaki
1 duża cebula
2 łyżki masła
4 łyżki mąki
400 ml rosołu
3 łyżki śmietany
kminek, sól, pieprz biały
natka pietruszki

Do dekoracji:
szczypiorek

Zupy z warzyw » zobacz przepis

Pikantna zupa z dorsza

Forma potrawy: Zupy, Dania rybne

1,2 kg filetów z dorsza
4 średnie cebule
3 strąki papryki
25 dag pieczarek
6 suszonych grzybów
3 łyżki oleju sojowego
2 liście laurowe
3 ząbki czosnku
4 ziarna ziela angielskiego
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej

przyprawy do smaku:
sól
pieprz ziołowy i naturalny
curry
przyprawa do zup

Zupy z warzyw » zobacz przepis

Zupa brokułowa

Forma potrawy: Zupy

50 dag mrożonych brokułów
10 dag śmietany
10 dag gotowanej szynki
2 łyżki masła
4 kromki pieczywa tostowego
rzeżucha
sól, biały pieprz

Zupy z warzyw » zobacz przepis