MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z rosołem

Składnik rosół został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Zupa w dyni

Forma potrawy: Zupy

1 dynia wielkości piłki nożnej, z "ogonkiem"
2 cebule
50 g masła
1 jabłko
czosnek
pieprz, sól
świeże ziele krwiściągu lub trybuli ogrodowej
1 1/2 l rosołu wołowego
olej z pestek dyni
śmietana

Do podania:
wino białe

Zupy z rosołu » zobacz przepis

Zupa dyniowa indian pueblo

Forma potrawy: Zupy

1 łyżka masła lub oleju
posiekany miąższ 2 pomidorów (bez skórki i pestek)
1 posiekana zielona papryka
1 duża posiekana cebula
1 łyżeczka suszonej mięty
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
350 g dyni, pokrojonej w kostkę i ugotowanej
500 ml rosołu z kury
1 łyżka mąki
120 ml śmietany lub mleka
posiekana świeża kolendra do przybrania

Zupy z rosołu » zobacz przepis

Zupa pavese

Forma potrawy: Zupy

4 żółtka
1 litr rosołu
łyżka oliwy z oliwek
tarty parmezan
4 kromki białego chleba
2 łyżeczki suszonego oregano
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanego szczypiorku

Zupy z rosołu » zobacz przepis

Zupa pomidorowa z kukurydzą

Forma potrawy: Zupy

0,75 kg pomidorów
10 dag cebuli
10 dag tłuszczu
pół litra mleka
30 dag ziaren gotowanej kukurydzy
kostka rosołowa
sól, pieprz
cukier
zielenina

Zupy z rosołu » zobacz przepis

Zupa krem z dyni z kwiatami ogórecznika

Forma potrawy: Zupy

1,2 kg miąższu dyni
1 cebula
2 rozgniecione ząbki czosnku
30 g masła
1 litr lekkiego rosołu wołowego lub wody
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
sherry
1 opakowanie śmietany kremowej
4 kromki chleba tostowego
30 g masła
30 kwiatów ogórecznika

Zupy z rosołu » zobacz przepis

Zupa serowa z papryką

Forma potrawy: Zupy

6-7 papryk
1 i 1/2 litra rosołu
1 łyżka masła lub margaryny
1 łyżka mąki
2-3 serki topione
1 żółtko
sól, pieprz

Zupy z rosołu » zobacz przepis

Zupa pieczarkowa

Forma potrawy: Zupy

15 dag pieczarek
2 duże ziemniaki
1 duża cebula
2 łyżki masła
4 łyżki mąki
400 ml rosołu
3 łyżki śmietany
kminek, sól, pieprz biały
natka pietruszki

Do dekoracji:
szczypiorek

Zupy z rosołu » zobacz przepis

Zupa z brokułów

Forma potrawy: Zupy

1,5 kg brokułów
125 g mielonego chudego mięsa wołowego (tatar)
125 g metki wieprzowej
kostka rosołu wołowego
łyżeczka nasion kopru
łyżeczka musztardy
łyżeczka soli
łyżeczka świeżego zmielonego pieprzu
czerstwa bułeczka
1 całe jajo
1 żółtko
2 trójkątne serki topione
2 łyżki mleka
kieliszek wytrawnej sherry

Zupy z rosołu » zobacz przepis
«« « 1 2