MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z rosołem

Składnik rosół został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Wielkanocny żurek

Forma potrawy: Zupy

1 litr rosołu
0,5 litra ml żurku
10 dag gęstej, kwaśnej śmietany
łyżka mąki
majeranek
sól, pieprz
30 dag szynki lub chudej kiełbasy
jajka na twardo (tyle, ile porcji żurku chcemy podać)
 

Zupy z rosołu » zobacz przepis

Chińska zupa jarzynowa

Forma potrawy: Zupy

500 ml rosołu z kury
makaron nitki
100g pieczarek
1 por
1 cebula
1 słodka czerwona papryka
5 łyżek stołowych oleju
sos sojowy
imbir
sól
natka pietruszki

Zupy z rosołu » zobacz przepis

Zupa-krem z pieczarek

Forma potrawy: Zupy

20 dag pieczarek
1 litr rosołu z kury
20 dag ugotowanego mięsa z kurczaka
2 łyżki zielonego groszku konserwowego
2 małe cebule
4 jajka
1 łyżka sherry
6 liści sałaty
pieprz, sól, sos sojowy

Zupy z rosołu » zobacz przepis

Zupa minestra

Forma potrawy: Zupy

2 cebule
ząbek czosnku
3 łyżki oleju
mały seler
2 małe marchewki
10 dag fasolki szparagowej
1250 ml rosołu
5 łyżek ryżu
puszka zielonego groszku
1 łyżka ketchupu
sól, pieprz
4 pomidory
4 łyżki tartego żółtego sera

Zupy z rosołu » zobacz przepis

Zupa neapolitańska

Forma potrawy: Zupy

1250 ml rosołu z kostki rosołowej
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
10 dag sera żółtego (parmezan)
4 żółtka
1/4 l śmietany
koper
sól
 
Do podania
15 dag ugotowanego makaronu

Zupy z rosołu » zobacz przepis

Zupa szparagowa

Forma potrawy: Zupy

0,5 kg białych szparagów
750 ml rosołu (może być z kostki)
2 łyżeczki cukru
250g pomidorów
pęczek bazylii lub natki
łyżeczka soku z cytryny
50g masła
30g mąki
100 ml śmietany kremówki
sól i pieprz
gałka muszkatołowa

Zupy z rosołu » zobacz przepis

Karaibska zupa krem z dyni

Forma potrawy: Zupy

2 kg dyni
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 l rosołu z drobiu
1 łyżeczka mielonej kolendry
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1/2 łyżeczki kurkumy
250 ml kwaśnej śmietany
1 łyżeczka pasty curry
sól, pieprz

Zupy z rosołu » zobacz przepis

Zupa z dyni i porów

Forma potrawy: Zupy

2 szklanki pokrojonych na plastry porów (tylko części białe i jasno-zielone)
1 ząbek czosnku
2 łyżki dobrej oliwy
4 szklanki kawałków dyni, najlepiej małej, nie pomarańczowej
3 szklanki rosołu
2-3 liście lubczyku lub kostka maggi
liść bobkowy
1 łyżka sosu sojowego
sól, pieprz do smaku

Zupy z rosołu » zobacz przepis