Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne, Kolacje, Śniadania
6 śledzi
0,5 litra śmietany
mały słoik grzybków marynowanych
cebula
2-3 jajka na twardo
2-3 jabłka
kilka ogórków kiszonych lub konserwowych
sól
pieprz
Forma potrawy: Śniadania
1 szklanka soku pomarańczowego
1 banan
sok z cytryny
po kilka kawałków swieżych owoców:
ananas, truskawki, maliny, brzoskwinie, kiwi
jogurt naturalny (około 175 ml)
1 łyżka brązowego cukru
Opcjonalnie:
jajko
listki mięty
kostki lodu
Kanapki glazurowane z musem z łososia
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
5 dużych prostokątnych kromek chleba razowego
50 g masła
2 plasterki cytryny
1 gałązka pietruszki
Galaretka:
200 ml białego wytrawnego wina
2 łyżki żelatyny
Masa:
1 puszka łososia w sosie własnym
100 ml śmietany kremówki
60 g masła
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania
2 kurze jaja lub więcej
duża cebula
nać szypiorku
sól kuchenna
pieprz
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
2 krążki sera camembert
2 jaja
2 łyżki tartej bułki
1 łyżeczka grubo zmielonego pieprzu
4 kromki chleba tostowego
konfitury z truskawek lub borówek
olej do smażenia
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania
1 kg rydzów
100 g masła
sól
może też być: śmietana
Do podania z:
chlebem
lub grzankami
Forma potrawy: Śniadania
Forma potrawy: Dania główne, Śniadania
15 dag truskawek
2 jajka
łyżka masła
łyżka cukru
2 łyżki wiórków kokosowych
łyżeczka cukru waniliowego
cukier puder
trochę likieru kokosowego