Forma potrawy: Sałatki
250 g dyni
200 g śliwek
sok z cytryny
miód lub sos curry
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
4 pęczki rzodkiewek
150 ml śmietany
masło
koperek
sól
Forma potrawy: Sałatki
100 g dyni
100 g melona
2 duże jabłka, najlepiej odmian zielonych lub żółtych
1 średnia cytryna
1 łyżka stołowa płynnego miodu
listki mięty do dekoracji
Forma potrawy: Sałatki
25 dag porów sałatkowych
20 dag kabanosów (lub salami w plasterkach)
15 dag sera żółtego (najlepiej edamskiego)
15-20 dag kukurydzy z puszki
szklanka czerwonej fasoli z puszki
1/2 pęczka natki pietruszki
15 dag jogurtu naturalnego
mały słoiczek majonezu
1-2 łyżki musztardy
1 główka sałaty lodowej
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
2 sałaty
4 pomarańcze
1/2 szklanki jogurtu
2-3 łyżki posiekanych orzechów
łyżka soku cytrynowego
cukier puder
Forma potrawy: Sałatki
pół szklanki ryżu
słoik pieczarek w zalewie naturalnej
15 dag szynki konserwowej
pół puszki groszku konserwowego
3 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny
sól
pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
4 pomidory podzielone na ćwiartki
1 mała, czerwona cebula, pokrojona w plasterki
1/2 ogórka pokrojonego na kawałki
50g czarnych oliwek
225g sera feta lub caerphilly (może być solan)
2 ząbki czosnku, rozgniecione
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do przybrania:
posiekana natka pietruszki
Do podania:
chleb pitta
Forma potrawy: Sałatki
10 dag mieszanki owoców morza: kalmary, małże, krewetki, ośmiornica
1 jajko ugotowane na twardo
2 mandarynki
1/2 czerwonej lub zielonej papryki (10 dag)
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka natki pietruszki
zielona sałata
1 łyżka majonezu,
sól, pieprz