Zobacz wszystkie przepisy z cukrem
Forma potrawy: Sosy, Przetwory
250 suszonych kalifornijskich śliwek
laska cynamonu
1/2 łyżeczki kolendry
szczypta pieprzu cayenne
375 ml. czerwonego wina
1/2 kg poćwiartowanych soczystych gruszek
4-6 łyżek octu
3-4 łyzki cukru
sól
Truskawkowy przecier z całymi owocami
Forma potrawy: Przetwory
2 kg truskawek
20-30 dag cukru
Forma potrawy: Przetwory
2,5 kg ogórków
60 dag cukru
1,5 szkl octu
8 łyżek oleju
2 łyżki soli
2 łyżki chili w proszku
Forma potrawy: Przetwory
3 kg śliwek
30 dag cukru
1,5 litra octu winnego
3 goździki
12 ziaren pieprzu, laska wanilii
2 liście laurowe
Forma potrawy: Sosy, Przetwory
kilogram pomidorów
250 g cukru trzcinowego
gruby kawałek imbiru o długości kciuka
1 papryczka chilli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki zmielonych goździków
1/2 łyżeczki kminu
1/2 łyżeczki soli
Forma potrawy: Przetwory
Dynia dojrzała średnia 1 szt.
Ocet 10% 1/2 szklanki
Cukier 10 łyżeczek
Sól 1 łyżeczka
Woda 1 l.
Goździki 8-10 szt.
Forma potrawy: Przetwory
1 kg truskawek
1,3 kg cukru
2,5 g kwasku cytrynowego
1,5 szklanki soku z truskawek
Forma potrawy: Przetwory
2 kg dyni oczyszczonej ze skóry i pestek
1 kg cukru
1 szklanka wody
10–15 goździków
30–50 g imbiru
ocet winny