MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z jajkami

Składnik jajka został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Kartofle faszerowane śledziami i prawdziwkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne, Zapiekane

 
12 średniej wielkości kartofli
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany
1 łyżka tartej bułki
1 pęczek siekanego koperku
tłuszcz do wysmarowania formy
 
Farsz:
150 g solonych śledzi
5 dużych suszonych prawdziwków
3 kartofle
1 cebula
1 jajo
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
1 łyżka masła
 

Przekąski lub przystawki z jajek » zobacz przepis

Śledź w śmietanie po kaszubsku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne

1 posiekane jajko ugotowane na twardo
1 kubek śmietany 30%
odrobina soku z cytryny
0,5 startego jabłka
pieprz
sól
4 płaty śledzia w oleju
1 mała, pokrojona w kosteczkę cebula

Przekąski lub przystawki z jajek » zobacz przepis

Pasztet ziołowy z kurczaka

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

1 kurczak
30 dag tłustej wieprzowiny
30 dag cielęciny
5 suszonych grzybów
300 ml śmietany
1 jajo
40 dag słoniny
1 cebula
2 łyżki masła
100 ml koniaku
3 łyżki siekanej pietruszki
3 łyżki siekanego szczypiorku
1 łyżka siekanego koperku
sól, pieprz

Przekąski lub przystawki z jajek » zobacz przepis

Pasztet z kurczaka, szynki i moreli

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

260 g suszonych moreli
250 g wędzonej szynki
100 ml białego wina
250 g świeżego boczku
500 g piersi kurczaka
125 ml śmietany
2 łyżki koniaku
1 jajo
1 łodyga selera naciowego
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka zielonego pieprzu
sól, pieprz, liść laurowy
tłuszcz do smarowania formy

Przekąski lub przystawki z jajek » zobacz przepis
«« « 2 3 4 5 6 7 8