MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Śledź w śmietanie

Forma potrawy: Dania rybne, Kolacje, Śniadania

8 filetów śledziowych z zalewy
cytryna
2 łyżki oleju
pieprz

Sos:
2 szklanki śmietany 18 proc.
3 cebule
3 ogórki konserwowe
2 kwaśne, duże jabłka
pęczek szczypiorku
łyżeczka zielonego pieprzu z zalewy
sól
pieprz czarny do smaku

Kolacje z warzyw » zobacz przepis

Makaron z salami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje

225g makaronu błyskawicznego
sól
2 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula, pokrojona w plastry
175g czerwonej papryki z puszki, odsączonej i pokrojonej w krążki
225g salami, pokrojonego w paseczki
2 łyżki posiekanej, zielonej pietruszki
świeżo zmielony pieprz naturalny

Do podania:
starty ser parmezan

Kolacje z warzyw » zobacz przepis

Pasta z makrelą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu

Kolacje z warzyw » zobacz przepis

Czudu z dynią i orzechami (po dagestańsku)

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje

500 g mąki
400 g dyni
1/4 szklanki wyłuskanych orzechów
100 g masła
1 łyżka oliwy
1 łyżka cukru
sól

Kolacje z warzyw » zobacz przepis

Panga lub sola na zimno

Forma potrawy: Dania rybne, Kolacje, Śniadania

filety z pangli lub soli, rozmrożone
cytryna
olej do smażenia
mąka (do obtoczenia ryby)
3 łyżki masła
1-2 cebule
słoik papryki czerwonej (konserwowej)
7 krążków ananasa z puszki
2 łyżki ketchupu pikantnego
1-2 główki czosnku
sól
pieprz mielony

Kolacje z warzyw » zobacz przepis

Sałatka makaronowa z krewetkami

Forma potrawy: Sałatki, Kolacje

makaron spiralki
majonez
jogurt
otarta skórka cytryny
chilli w proszku
świeży ogórek
seler naciowy
krewetki
 

Kolacje z warzyw » zobacz przepis

Placek lotaryński

Forma potrawy: Ciasta, Kolacje

12 dag masła
25 dag mąki
3 łyżki mleka
200 ml mleka
4 jajka
5 cebul
sól
pieprz
15 dag szynki
łyżka oleju
10 dag sera żółtego
20 dag śmietany kremówki
żółtko
gałka muszkatołowa
2 gałązki natki pietruszki i majeranku
tłuszcz do posmarowania formy

Kolacje z warzyw » zobacz przepis

Wiosenna pasta z jajkiem

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

25 dag twarogu
1 jajko
szczypiorek
natka pietruszki
1-2 łyżeczki śmietany
szczypta soli

Do podania z:
chlebem
lub bułkami

Kolacje z warzyw » zobacz przepis