MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z pieprzem

Składnik pieprz został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Węgorz w sosie koperkowym

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1-1,2 kg węgorza
1 marchewka
1 cebula
1 pietruszka
1 por
1 liść laurowy
3-4 ziarenka pieprzu
1 łyżka soku cytrynowego
500 ml wody
sól

Sos koperkowy:
250 ml wywaru z ryby
250 ml gęstej śmietany
2 łyżki mąki
2 łyżki masła
1 pęczek koperku
sól

Do podania:
kartofle

Dania rybne z pieprzu » zobacz przepis

Wątróbka z łososia

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

łyżka masła
1 duże jabłko
szczypta chilli
1 łyżka suszonego majeranku
pieprz
sól
500 g wątróbki z łososia
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka zmielonego kminku

Dania rybne z pieprzu » zobacz przepis

Jajko na łososiu z sosem bazyliowym

Forma potrawy: Dania rybne, Śniadania

6 jajek
12 plastrów wędzonego łososia
1 cytryna

Do przybrania:
listki bazylii

Sos bazyliowy:
1/2 szklanki jogurtu naturalnego, 3 listki bazylii, sól, pieprz

Dania rybne z pieprzu » zobacz przepis

Śledź w śmietanie po kaszubsku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne

1 posiekane jajko ugotowane na twardo
1 kubek śmietany 30%
odrobina soku z cytryny
0,5 startego jabłka
pieprz
sól
4 płaty śledzia w oleju
1 mała, pokrojona w kosteczkę cebula

Dania rybne z pieprzu » zobacz przepis

Tatar z łososia

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

2 łyżki oliwy
500 g surowego łososia
1 mała, drobno posiekana cebula
1 łyżka drobno posiekanych korniszonów
ew. sok z 1 cytryny
2 łyżki drobno posiekanych kaparów
1 łyżka zielonych, drobno posiekanych oliwek
pieprz
sól

Dania rybne z pieprzu » zobacz przepis

Dorsz po lwowsku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

Na 4 porcje:
około 70-80 dekagramowy dorsz
100 g suszonych śliwek
pól szklanki majonezu
bułka
szklanka mleka
100 g cebuli
jajko
200 ml. wytrawnego białego wina
2 l. bulionu warzywnego
sól, pieprz

Dania rybne z pieprzu » zobacz przepis

Pstrągi po holendersku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

Składniki określono na 6 porcji
3 średniej wielkości pstrągi
sok z połówki cytryny
butelka białego wytrawnego wina
3 małe cebulki
kilka gałązek suszonego tymianku
po garści świeżych liści bazylii i mięty
5 - 6 goździków
2 ząbki czosnku
liść laurowy
3 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 szklanki bulionu
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
 

Dania rybne z pieprzu » zobacz przepis

Faszerowany jabłkami pstrąg z grilla

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

pstrągi 4 szt
jabłka kwaskowate 4 szt
sok z cytryny
sól
pieprz

Dania rybne z pieprzu » zobacz przepis