MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z pieprzem

Składnik pieprz został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Zupa szparagowa kremowa

Forma potrawy: Zupy

1 litr bulionu z kury
30 szparagów
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
150 ml śmietany
sól, pieprz
1 łyżeczka masła do smażenia

Zupy z pieprzu » zobacz przepis

Zupa czarownic

Forma potrawy: Zupy

2 cebule
1 ząbek czosnku
30 g masła
1 kg miąższu dyni
1 litr bulionu warzywnego
1 świeża papryczka chili
50 g świeżego imbiru
250 g śmietany
sól, pieprz
200 g kremówki
6 oliwek nadziewanych papryką
cynamon

Zupy z pieprzu » zobacz przepis

Czarnina

Forma potrawy: Zupy

1 - łyżka mąki
1 - kaczka z podrobami oraz 1 szklanka krwi z kaczki
1 lub 2 - szklanki śmietany
3 - kwaśne twarde jabłka (antonówki lub papierówki)
10 dag - suszonych śliwek
cukier
1 - łyżka octu winnego
pieprz
przyprawa do zup w proszku
sól
kilka listków laurowych
pęczek włoszczyzny

Zupy z pieprzu » zobacz przepis

Zupa kulajda

Forma potrawy: Zupy

2-3 ziemniaki
5 dag - suszonych grzybów
1 - łyżeczka kminku
0,2 l - kwaśnej śmietany
2 - jajka
1 - łyżeczka mąki
1 - łyżeczka białego octu winnego
sól, pieprz, woda

Zupy z pieprzu » zobacz przepis

Chłodnik ogórkowy

Forma potrawy: Zupy

1 kostka rosołowa z drobiu
1 ogórek
300ml jogurtu naturalnego
1 łyżka pokrojonej mięty
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Do przybrania:
gałązki mięty
plasterki ogórka

Zupy z pieprzu » zobacz przepis

Zupa z dyni hokkaido

Forma potrawy: Zupy

1 dynia Hokkaido
2 małe cebule
1 łyżka masła
1 łyżeczka brązowego cukru trzcinowego
3/4 l bulionu warzywnego
200 ml śmietany
2 żółtka
szczypta mielonej gałki muszkatołowej
szczypta mielonych goździków
pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Zupy z pieprzu » zobacz przepis

Zupa pieczarkowa

Forma potrawy: Zupy

15 dag pieczarek
2 duże ziemniaki
1 duża cebula
2 łyżki masła
4 łyżki mąki
400 ml rosołu
3 łyżki śmietany
kminek, sól, pieprz biały
natka pietruszki

Do dekoracji:
szczypiorek

Zupy z pieprzu » zobacz przepis

Zupa z boczniaków i warzyw

Forma potrawy: Zupy

75 dag boczniaków 
seler 
3 cebule 
3 marchewki 
2 pietruszki 
puszka zielonego groszku 
czubata łyżka mąki kartoflanej 
kawałek (4-5 cm) świeżego korzenia imbiru lub 1-2 łyżek sproszkowanego 
2 litry bulionu drobiowego (może być z kostki) 
sos sojowy 
natka pietruszki 
sól 
pieprz 
oliwa lub olej do smażenia

Zupy z pieprzu » zobacz przepis