MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Sałatka z żółtych kurżetek z czosnkiem i miętą

Forma potrawy: Sałatki

750 g małych kurżetek (okrągłych cukinii)
250 ml octu
1 łyżka octu winnego
4 łyżki oliwy z oliwek
skórka otarta z 1 limony
24 listki mięty
1/2 łyżeczki oregano
2 ząbki czosnku
1 łyżka soli morskiej
sól, pieprz

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Cukinia z kaparami i miętą

Forma potrawy: Sałatki

500 g cukinii
kilkanaście listków świeżej mięty
słoiczek marynowanych kaparów
1 łyżka octu winnego z czerwonego wina
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Surówka z marchwi i jabłek

Forma potrawy: Sałatki

3 marchewki
3-4 kwaśne jabłka
sok z cytryny
sól
cukier

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Sałatka z jaj nadziewanych po bosforsku

Forma potrawy: Sałatki, Śniadania

2 szklanki startego żółtego sera
6 jaj ugotowanych na twardo
sól, pieprz
półtorej łyżeczki musztardy
łyżeczka startego chrzanu
szklanka sosu jogurtowego
2 łyżki posiekanych korniszonów
łyżeczka maku
2 pomidory
listki sałaty

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Sałatka z kurczaka, ananasa i kiełków

Forma potrawy: Sałatki

 
2 piersi z kurczaka
puszka ananasa
puszka kiełków sojowych
puszka kukurydzy
 
Sos:
2 łyżki majonezu
łyżka miodu
sok z połowy cytryny
 

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Surówka z jabłek z dynią

Forma potrawy: Sałatki

3–4 jabłka
200–300 g dyni
1/2 szklanki majonezu
1 łyżka musztardy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny, cukier, sól

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Sałatka z dyni z marchewką i jabłkiem

Forma potrawy: Sałatki

250 g dyni
2–3 marchewki
2–3 jabłka
śmietana lub sos majonezowo-jogurtowy, lub sos curry
przyprawy do smaku

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Sałatka włoska

Forma potrawy: Sałatki

czosnek w proszku
olej
pół kapusty pekińskiej
ocet
oliwa
pieprz czarny
sól
bazylia suszona

Sałatki z warzyw » zobacz przepis